Log in

I forgot my password

Latest topics

» "Poison Ivy"
Fri Oct 30, 2015 9:31 pm by AJracer33a

» Project Onyx
Wed Oct 21, 2015 8:46 pm by Onyx

» Hey Guys
Wed Oct 21, 2015 8:25 pm by Onyx

» WOT Tuning Basics
Mon Oct 19, 2015 12:08 pm by AJracer33a

» new to the forum/me member on fb
Sat Oct 10, 2015 12:52 pm by AJracer33a

» DSM beginner
Sat Oct 10, 2015 12:51 pm by AJracer33a

» 4G37 Timing Belt Install Gone Wrong
Fri Feb 13, 2015 2:02 am by SafetyAl

»  '93 7 Bolt 4G63T
Sat Jan 31, 2015 9:04 pm by crazyccustoms666

» My DSM History
Wed Jan 28, 2015 10:25 pm by pointblank9957

Who is online?

In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None


[ View the whole list ]


Most users ever online was 31 on Mon Feb 27, 2012 6:49 pm


    94 tsi awd (project outlaw)

    Share

    allwheelmitsu
    New Member
    New Member

    Posts : 3
    Reputation : 0
    Join date : 2013-10-04
    20131031

    94 tsi awd (project outlaw)

    Post by allwheelmitsu

    Like the title says the car is a 94 tsi awd that was purchased in 2010 for 1300. I found that car sitting next to a guys garage and looked like it had been sitting there for a long time so I stopped to inquire about buying it. He said he was thinking of selling it just needed to come up with a price. I had it towed home a couple days later, after draining all the fluids are replacing with new and checking condition of the timming belt and replacing the battery. I tried to start it and it fired after a couple adjustments to timming and the biss it was running pretty good. The car already had a full apexi n1 exhuast, e3 16g, kyb agx shocks and eibach pro kit springs. I got on the ball ordering some matenience parts since I didnt know when they had last been done, water pump and a full timming job. After that was done I got on ordering some goodies had the ecu socketed and order items to run jackel and sd, vrsf front mount, wally 255 hp and rewire, plx devices wb, tubular manifold, 880cc injectors, fuel lab afpr, did some fuel feed mods, 3g lifters, and hks 264 cams, I also put the car on e85 after the installation of these parts.

    Ran the car on 28psi on the 16g for a while got into some launches with her and the act clutch that was in it decided it didnt want to hold anymore. Parked it and ordered a clutch masters fx500 with a six puck unsprung disk.

    Early this spring I removed the 16g and installed a holset hx35 7 blade with a bolt on housing and a punishment racing 38mm wg resirculated o2. Afterwards it came time for a track visit 1st run I lost to a hhr ss due to the cas plug falling off half way through 2nd, on the next and last run I left the line with a 2.1 60ft setup due to a poor suspension setup about 1/8 mile the car felt as if it lost all power still crossed the line with a 12.8 upon openning the hood I found that I had blew the vac line off the map sensor. At that point I heard a little bit of a bottom end rattle so I decided to load it up and not risk scattering part all over the track and ruinning everyone elses day. When I got home I tore it apart over the next couple days. When I got the head off I had the motor at tdc and I could tell the #4 cylender was a little lower in the bore than #1 once I got it out the rod was obviously bent and also apparent bearing damage on the rods and the mains.

    All this leads me to where I am now working on getting a motor together while doing a wire tuck and getting ready to do some paint. I will try to upload what pictures I have of this process I should have some from day1 of me getting the car till today as it has progressed and regressed.
    Share this post on: Excite BookmarksDiggRedditDel.icio.usGoogleLiveSlashdotNetscapeTechnoratiStumbleUponNewsvineFurlYahooSmarking

    Post on Thu Oct 31, 2013 7:18 am by allwheelmitsu

    Shortly after I bought the car

    Parts b4 install

    After

    99 gsx wheels

    How the car sat b4 the track day

      Current date/time is Fri Aug 18, 2017 2:41 am